top of page

OMGEVING

Maasmechelen heeft meerdere unieke troeven voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers en is bovendien het Walhalla voor shoppers. Bij ons vindt u de ideale uitvalsbasis voor de verkenning van het Maasland. Uitblazen van alle indrukken kan u in onze knusse en zeer 'warme' vakantiewoning in Uikhoven. Wie denkt het allemaal gezien te hebben in Maasmechelen, zit, met het vlak achter gelegen fietsveer, binnen enkele minuten in Nederlands Limburg.

Of je nu gaat wandelen langs de Maas, op de Mechelse Heide of Connecterra, in het Rivierpark Maasland of in het Nationaal Park Hoge Kempen...altijd is er de mogelijkheid om urenlang te stappen in onze prachtige natuur en rijkelijk te genieten van de uitzichtpunten van de Maasvallei.

Ontelbare en prachtige fietsroutes, zowel voor de recreatieve fietser, de mountainbiker als de competitieve fietser liggen op u te wachten. Met het veer dat op 20 m van de vakantiewoning ligt, kan je de Maas over naar Nederland, waar heuvelachtige parcours de kuiten kunnen pijnigen.

Maasmechelen is een shoppinggemeente. Met The Village, het winkelcentrum M2, de Pauwengraaf... hebben we alle troeven om u een fijne winkeldag te bezorgen.

 

Het mooiste dorp van Vlaanderen Oud-Rekem en winkelstad Maastricht liggen op een steenworp. Ook Valkenburg, Aken en het witte stadje Thorn zijn vlot bereikbaar.

Door de komst van het prachtige Elaisa Energetic Wellnesscentrum, waar u kunt genieten van meer dan 9 verschillende sauna's en zwembaden in een prachtige omgeving, heeft u de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van een dagje top-wellness.

In Maasmechelen ligt het zwembad 'Prinsenpark', dit is ideaal voor de recreatieve zwemmer. 'Aquadroom' in Maaseik is een in- en outdoorzwemcomplex met wedstrijdbad, plons- en ontspanningsbaden. Er zijn twee spectaculaire glijbanen en een verwarmd buitenbad. Ook is er een openbaar saunacomplex.

In de nabije omgeving liggen er twee kartingscircuits, met name een indoorkarting in Eisden en een kartingscircuit in Genk. Dit laatste is de grootste van Europa.

Verder kunt u ook bowlen, tennissen, vissen, kajakken, klimmen,...

bottom of page